Hur går en begravning till?

Hur går en begravning till: En upplevelse att minnas

Hur går en begravning till egentligen och hur bör den vara? Vi strävar efter att den begravning vi arrangerar blir så bra och personlig som möjligt och att alla detaljer förbereds på rätt sätt. Begravningen ska vara en upplevelse att minnas. 

Vi kan ordna tryckta begravningsprogram till alla så att var och en ska kunna följa begravningsceremonin. Begravningsprogrammet blir dessutom ett värdefullt minne efteråt, även för de som inte hade tillfälle att komma på begravningen.

Du får ett minnesalbum där hela begravningen med begravningsprogram och namn på medverkande finns med. Liksom en förteckning över dem som har hedrat den döde med blommor eller minnesgåvor. Ett minne som vi vet att du kommer att få glädje av.

Hur går en begravning till: Vi tar hand om allt på begravningsdagen

Hur går en begravning till och hur fungerar allting på begravningsdagen? Vi finns alltid på plats i god tid före begravningen för att se till att kistan kommer på plats, liksom alla kistdekorationer, andra dekorationer, begravningsprogram, extraljus mm.

När gästerna anländer blir de väl omhändertagna och anvisas var de ska sitta och informeras om vad som kommer att ske.

Efter begravningen får gästerna hjälp med att ta sig till minnesstunden om en sådan är planerad. Vi ser också till att blommorna läggs ut på graven eller i kransgården. Vid kremationsbegravning ser vi till att kistan förs till krematoriet.

Hur går en begravning till: Gravsättningen

Hur går en begravning till i samband med gravsättningen? Vid jordbegravning sker gravsättningen oftast direkt i anslutning till begravningsceremonin. Om anhöriga önskar att bära kistan själva med hjälp av släkt och vänner, hjälper vi i så fall till genom att ge goda råd till bärarna innan begravningen börjar.

Har du valt kremationsbegravning följer gravsättningen av urnan / askan en tid därefter. Vi ser till att urnan är försedd med namn och datum genom gravyr direkt på urnan eller på en namnplåt.

Hur går en begravning till - Karlsborg - Hjo - Tibro